sannaisabells

Sanna Isabell

Så lika men ändå så olika

Innan jag fick barn själv tänkte jag nog att alla bebisar var likadana, typ. Söta små individer som bajsar, sover, äter, skriker ibland, älskar sin vagn och att åka bil. Om man hade otur fick man en bebis med kolik… Ganska sjukt tänkt egentligen, att alla skulle vara likadana.

Nu när jag har två barn själv har jag ju insett att så är inte fallet. Dom föds verkligen med en personlighet. Redan i magen var Lily och Leon olika. Vi har inte gjort något direkt annorlunda med dom, ändå är dom väldigt olika i sin personlighet.

Lily har från start varit väldigt intensiv, bestämd och framåt. Som jag brukar säga passade hon inte alls att vara bebis, för hon ville så mycket mer än vad en bebis kan göra. Leon däremot njuter till fullo av bebislivet. Han är nöjd bara han får mat, ny blöja, uppmärksamhet och bajsa.

-Leon är inte alls lika tidig i motoriken, Lily var väldigt tidig. Leon jollrar och skrattar istället mycket mer än vad Lily gjorde.
-Lily hatade vagn och bil, Leon har ingenting emot något av det.
-Lily vägrade att ta flaska och napp (innan vi slutade amma), Leon tog båda vid första försöket.
-Lily fick vi vagga i famnen i evigheter varje kväll första månaderna för att hon skulle somna och hon skrek om man la ner henne. Leon somnar i sin säng vid samma tid varje kväll, allt jag gör är bara att sätta på hans uggla som lyser och spelar musik, samt ge honom mat och han somnar oftast utan ett pip.
-Lily ville inte vara i någons famn förutom min, Leon trivs hos andra också.
-Lily var väldigt liten i maten, Leon skulle nog kunna äta hur mycket som helst.

När vi var hos läkaren med Leon igår märkte vi ännu en olikhet. Leon fick göra pricktest för att kolla om det gav utslag på någon allergi. Jag förväntade mig gallskrik, för när vi gjorde sånna test med Lily fick vi hålla fast henne och hon skrek för kung och fosterland. Men Leon bara låg där, helt nöjd och skrattade åt sköterskan medan hon gjorde testen. Blev helt chockad, haha.
För övrigt visade pricktestet ingenting och vi fick vi astmamedicin och en massa salvor utskrivna till Leon som vi hoppas ska hjälpa stackaren nu!

Listan på alla deras olikheter kan nog göras hur lång som helst och jag älskar båda deras personligheter lika mycket, mina älskade barn ❣️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannaisabells

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats