sannaisabells

Sanna Isabell

“snälla” bebisar

Jag måste bara få ur mig en sak. En sak som jag stör mig på och faktiskt även kan ta illa upp vid…

När många pratar om bebisars nöjdhet använder dom ofta ordet “snäll”: “Är han en snäll bebis?”, “Hoppas ni får en snäll bebis denna gång”, “Åh, skönt att han är så snäll”. Detta är bara ett fåtal av de saker jag fått höra när jag väntade Leon och efter att han föddes. Det många syftar på är att vi hade en väldigt jobbig start med Lily, att dom hoppas att vi inte får likadant med Leon.

Jag vet såklart att ingen menar någonting illa med detta, men i mina öron låter det väldigt fel. Självklart har jag en snäll bebis, finns det bebisar som är elaka? Var Lily inte en snäll bebis för att hon skrek mycket?

Jo, Lily är och har alltid varit världens snällaste. Det finns inte något ont i hennes kropp, hon är så omtänksam! Det har hon alltid varit. Hon har aldrig skrikit för att vara elak. Däremot har hon fått genomgå mycket. Hon har haft kolik, konstanta förstoppningar och har dessutom en stark personlighet. Hon vet exakt vad hon vill, och tvekar inte på att visa det.

Och nej, såklart har ingen sagt/menat att hon är elak, men det kan låta lite så i och med att man säger att hon inte var en “snäll” bebis. Allt jag vill är bara att man ska använda ett annat ord, “Är han en nöjd bebis” låter t.ex betydligt bättre. För det finns inga bebisar som inte är snälla.

Jag vet att vissa tycker att jag är löjlig som reagerar på detta, men då får ni faktiskt tycka det.

Som svar på frågan; Han är en nöjd bebis så länge han har lyckats med en 💩.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannaisabells

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. kajsa

  Nej det är så rätt!! Det finns superlätta bebisar och bebisar som är mer krävande. Alla bebisar är snälla, jäklar vad det sticker i mina ögon när jag säger att Mollie sover dåligt på nätterna och ber om råd men så drar personen till med ”jag vet inte för *** var så snäll”. Vad svarar man ens på sånt, Det är korkat att säga så.

  1. sannaisabells
   sannaisabells

   Ouf, har också hört den nån gång, den sviiider! Men tror som sagt att folk bara är väldigt korkade i sitt ordval, men det känns inte roligt att höra ändå 😤♥️

stats